Αλέξης Σαββόπουλος

Προσεχώς… καλύτερος ο Άρης

Tα συμπεράσματα του Αλέξη Σαββόπουλου από τη φιλική ήττα του Άρη από το Αμβούργο (4-3).

Όταν σε ένα φιλικό έχεις δέκα όλους κι όλους παίκτες στους οποίους μπορείς ουσιαστικά να στηριχτείς γιατί αυτοί θα αποτελέσουν κομμάτια της ομάδας της επόμενης σεζόν, τότε οι εκτιμήσεις του πρώτου τεστ κόντρα στο Αμβούργο, περιορίζονται στο διάστημα που αυτοί έπαιξαν όλοι μαζί και είχαν δυνάμεις. Επομένως στο πρώτο ημίχρονο, γιατί στην επανάληψη, η μάχη άρχισε κάποια στιγμή να γίνεται άνιση.

Όταν ο τεχνικός του Αμβούργου άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα, ρίχνοντας φρέσκα πόδια και του περίσσευαν και 2-3 ακόμη στον πάγκο, ο Μπούργος είχε να ανατρέξει για χείρα βοηθείας στον… φευγάτο Χαΐροβιτς, τον ανέτοιμο Ντιόπ και τη νεολαία του club.

Όταν μάλιστα στο 53΄ χτύπησε και ο μοναδικός ετοιμοπόλεμος χαφ, ο Ντουκουρέ, φάνηκε για ένα επτάλεπτο να σβήνουν τα φώτα. Το Αμβούργο ανέβασε ψηλά τις γραμμές του, πέτυχε δυο γρήγορα γκολ και θα μπορούσε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ και να πάει μετά η κουβέντα σε άλλο επίπεδο.

Αναμενόμενα όλα αυτά. Το ρόστερ είναι ακόμη φανερά υπο-στελεχωμένο, τα κενά σημαντικά και ειδικά στη μεσαία γραμμή που υπήρξαν και οι μεγαλύτερες απώλειες. Κάτι λιγότερο από 20 μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με την Γκόμελ, είναι προφανές ότι ο Άρης έχει άμεσα ανάγκη από 4-5 έτοιμους παίκτες. Δεν τον… παίρνει να το ρισκάρει άλλο, όσο αδύναμη κι αν φαντάζει αυτή η Γκόμελ.

Η ενσωμάτωση του Γκρέι είναι μια θαυμάσια είδηση γιατί στην επίθεση η ομάδα είναι ορφανή, αλλά η ομάδα χρειάζεται επειγόντως χαφ, ένα στόπερ και εναλλακτικές στα άκρα της άμυνας. Αυτά σε πρώτη φάση. Τα υπόλοιπα εν ευθέτω χρόνο ανάλογα με τις αποχωρήσεις και τις ελεύθερες θέσεις στους ξένους.

Τι προλάβαμε να δούμε στα 45- 50 λεπτά; Ένα μικρό δείγμα της ταυτότητας που θέλει να περάσει ο Μπούργος. Μια ομάδα πιεστική, με τρεξίματα, κλεψίματα, επιθέσεις στο ανοικτό γήπεδο, ανελέητο κυνήγι της μπάλας, εκμετάλλευση του κάθε λάθους που κάνει ο αντίπαλος. Και είναι αλήθεια ότι οι Γερμανοί υπέπεσαν σε αρκετά παίζοντας ένα άναρχο και τρελό παιχνίδι που δεν χωρούσε σε συνηθισμένες προπονητικές νόρμες. Είδαμε και κάποιες αμυντικές ολιγωρίες, όπως στις φάσεις των δυο πρώτων γκολ του Αμβούργου. Μετά από μόλις 15 μέρες προετοιμασίας όμως, το περίεργο θα ήταν να μην υπήρχαν καθόλου.

Ο Άρης των 45-50 αυτών λεπτών φωνάζει ότι προσεχώς θα είναι ακόμη καλύτερος. Σίγουρα θα προτιμούσαμε ήδη να ήταν στην Αυστρία 2-3 ακόμη. Στην παρούσα φάση, όσοι είναι στο Σοχάου, δίνουν το καλύτερο και προσφέρουν μια αξιόλογη βάση παικτών στην οποία θα έρθουν σταδιακά να προστεθούν και οι υπόλοιποι, ώστε να μπορούμε πια να προχωρήσουμε σε πιο ασφαλή συμπεράσματα για τις πραγματικές δυνατότητες του φετινού Άρη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x